Hírek

2015. május 11. 13:50

Debrecenben zártuk a tavaszi országjárást

Debrecenben tartottunk egésznapos rendezvényt a Számoljunk a jövővel! című tavaszi országjárás zárásaként, amelynek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosított helyszínt. A rendezvény során számos inspiratív programot és iskolákban már évek óta működő jógyakorlatot mutattak be meghívott előadóink a pénzügyi és vállalkozói ismeretek köznevelésbe való integrálása kapcsán.

2015. április 30. 14:53

Komoly érdeklődés övezte az országjárás győri rendezvényét

Győrbe érkezett a Számoljunk a jövővel! rendezvénysorozat április 29-én, amelynek a Győr –Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott helyet. A rendezvény során arra a kérdésre kerestük a választ közösen, hogyan integrálhatóak a leghatékonyabban az alapfokú gazdasági ismeretek a köznevelésbe. A rendezvény során számos megvalósult jógyakorlat hangzott el, amely segíti a tanárokat ebben a munkában.

2015. április 28. 15:38

Pécsre érkezett a Számoljunk a jövővel! országjárás

A Számoljunk a jövővel! országjárás Pécsre érkezett április 27-én, amelynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara adott helyszínt. Szakmai előadások mellett, már megvalósult jógyakorlatok bemutatására került sor, a délután pedig egy inspiratív műhelymunka zajlott tanárok és oktatási szakemberek részvételével az alapszintű pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatásának tapasztalatairól és a szükséges fejlesztésekről.

2015. április 24. 10:40

A pénzügyi kultúra fejlesztése a növekedést is segíti

Varga Mihály szerint a pénzügyi kultúra fejlesztése a jövő növekedésének egyik motorja lehet, a nemzetgazdasági miniszter erről a pedagógusok számára szervezett országos programsorozat budapesti nyitórendezvényén beszélt csütörtökön.

2015. április 23. 8:44

Számoljunk a jövővel! - Pénzügyi és vállalkozói ismeretek elmélyítése a köznevelésben

A fiatalok pénzügyi kultúrájának, vállalkozói attitűdjeinek fejlesztése egyre inkább aktuális kérdés nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is. A Kormány alapvető célja, hogy az általános műveltség szerves részévé váljon a pénzügyi és vállalkozói ismeret, a köznevelésben pedig széles körben terjedjen el a témák oktatása. Ennek elérésére tesz erőfeszítéseket az NGM és az EMMI közösen, és a két tárca országjárást indít, Számoljunk a jövővel! - a tudatos új generációkért, a gazdasági ismeretek köznevelésben való elterjesztésért címmel.