A Számoljunk a jövővel! országjárás Pécsre érkezett április 27-én, amelynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara adott helyszínt. Szakmai előadások mellett, már megvalósult jógyakorlatok bemutatására került sor, a délután pedig egy inspiratív műhelymunka zajlott tanárok és oktatási szakemberek részvételével az alapszintű pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatásának tapasztalatairól és a szükséges fejlesztésekről.

A rendezvényen résztvevő pedagógusokat és oktatási szakembereket Dr. Páva Zsolt Pécs polgármestere, és Dr. Síkfői Tamás a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte. Az NGM képviseletében Dr. Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, az EMMI részéről pedig Pölöskei Gáborné, köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár és Majzik Balázs az Ifjúságszakmai Főosztály-helyettese tartott előadást a jövő generáció pénzügyi tudatosságának fejlesztésével kapcsolatban. 

A pénzügyi és vállalkozói ismeretek kapcsán szakmai előadások, kapcsolódó civil és vállalati jógyakorlatok hangzottak el az Állami Számvevőszék, a Pénz7, a K&H Bank, valamint a Junior Achievement részéről. Emellett Tóth Judit a decsi Bíborvég Általános Iskola tanítója és Tarnai Krisztina a PTE Babits Mihály Gimnáziumának tanára osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel.

A délután során egy műhelymunkára került sor a tanárok és a szakemberek részvételével, amelyen arról esett szó, hogy milyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a leghatékonyabban lehessen integrálni a pénzügyi és vállalkozási ismereteket az oktatásba.

A rendezvénysorozat célja a 2015/2016-os tanévtől a kötelező és választható tantárgyakba beépülő pénzügyi és vállalkozási ismeretek tartalmi fejlesztéséhez szükséges tapasztalatok és igények megismerése, valamint a jelenleg rendelkezésre álló jógyakorlatok bemutatása annak érdekében, hogy a résztvevőket ösztönözzük és bátorításuk arra, hogy a 10 %-os szabadon választható órakeret terhére beépítsék helyi tanterveikbe a pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatását. Az országjárás lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők tovább vigyék a pénzügyileg tudatos új generáció oktatásának jógyakorlatait.